ORDA impotriva a 2000 de intelectuali de marca ai Romaniei

ORDA impotriva a 2000 de intelectuali de marca ai Romaniei

Atentie, la gafe, se risca un scandal imens in presa, din care ORDA va iesi, teama ne este, cu o imagine ultrasifonata – ceea ce nu va servi interesele intelectualitatii!

A nu se uita ca institutia numita COPYRO reprezinta interesele a peste 2000 de intelectuali de varf ai acestei tari, care au, dupa cum se stie, nume, prestigiu si o forta mediatica greu de neglijat. Este aceasta in formatie. Nimic mai mult. Dar, atentie, nici mai putin!

 

Ce abuzuri interesante declarate si facute de dl. Robert Bucur – Director General al ORDA

In primul rand COPYRO – Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor reprezinta peste 2000 de autori. Dl Director ORDA nu are nici un drept legal sa impuna sa fie schimbata Dna Director general Nicoleta Cofcinski, sau un alt membru din Conducerea Operativa COPYRO sau Consiliul Director COPYRO, acest lucru, desigur daca Dl Director ORDA nu cunoaste situatia, poate fi realizat numai prin Hotararea Adunarii Generale a membrilor COPYRO.

In alta ordine de idei, Dl Director general ORDA, incalca Decizia Civila nr. 263A din 16 noiembrie 2010 publicata in Monitorul Oficial nr. 861/2010, pentru cauze privind proprietatea intelectuală, in care PERGAM nu este mentionata. Dl. Robert Bucur – Director General al ORDA nu-si aduce aminte ce acte semneaza?

Conform celor mentionate de Copyro, in dreptul la replica la articolul semnat de Dl Director General ORDA publicat in Obseravtorul Cultural nr. 320 (9-15 iunie 2011):

PERGAM a initiat un arbitraj contra COPYRO pentru a i se solicita retroactiv pe 3 ani în urmă procente de 95% din copia privată provenită de la importatorii de aparate ce permit reproducerea şi 25% din retransmiterea prin cablu a operelor scrise, remuneraţii colectate şi distribuite autorilor şi editorilor de către COPYRO.

Conform informatiei de pe site-ul http://www.pergam.ro/ si a Judecatoriei Sector 3 Bucuresti:

Fondatorii Asociatiei Societatii Autorilor si Editorilor de Opere Stintifice PERGAM:

– Antoniu George

– Anechitoaie Constantin

– Baias Flavius Antoniou

– Buta Paul George

– Catuna Ligia Alina

– Ciobanu Viorel Mihai

– Duvac Constantin

– Gheorghiu Gheorghe

– Macovei Ioan

– Olteanu Edmond Gabriel

– Ros Viorel

– Romitan Ciprian Raul

– Strenc Alexandru Cristian

– Vasiu Ioana

– Asociatia Stiintifica de dreptul proprietatii Intelectuale

Prin Hotararea nr. 8 a adunarii Generale din 25.03.2011, a fost aleasa in functie de Administrator General (Director General) dna. Marinescu Ana-Maria.

Totodata dna Marinescu Ana-Maria este membru Al Asociatie Stiintifice de Dreptul Proprietatii Intelectuale, expert RAIEX si UNECE.

Oare dna Marinescu Ana-Maria nu este la current cu Decizia Civila nr. 263A din 16 noiembrie 2010 publicata in Monitorul Oficial nr. 861/2010, pentru cauze privind proprietatea intelectuală si nu cunoaste legislatia ca retroactiv pe 3 ani in urma (PERGAM a fost inregistrat pe 29.06.2009 la Judecatoria Sector 3 Bucuresti si Modificari Acte Constitutive pe  09.05.2011 la Judecatoria Sector 3 Bucuresti), daca te uiti in calendar 3 ani in urma PERGAM nici nu a axistat.

Interesant, nu-i asa?

Interesant Dna Marinescu Ana-Maria a fost angajat public la ORDA in perioada August 2006 – Octombrie 2010 si Consilier In cadrul ORDA in perioada August 2004 – Septembrie 2006.

Dl. Robert Bucur – Director General al ORDA nu stie ca Dna Marinescu Ana-Maria a fost angajata la ORDA, sau e mai bine sa facem favoruri la Societatea Pergam sau alte Societati si sa facem abuzuri, prin asta incalcand legislatia in vogoare? Sau Dl Robert Bucur a uitat sa anunte administrarea Pergam, care nu este la curent cu Decizia Civila nr. 263A din 16 noiembrie 2010 publicata in Monitorul Oficial nr. 861/2010, pentru cauze privind proprietatea intelectuală, cea semnata de d-sa.

Cred ca Dl Bucur face jocurile politice la comanda, interesant ale cui? Ne spune Dlui sau…?

Dl incalca abuziv legile in vigoare, uitand ca este angajat public la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, care este sub egida Guvernului Romaniei), si ca are obligatia sa reglementeze legislatia dreptului de intelectualitate, sau gresesc?

Atentie, la gafe, se risca un scandal imens in presa, din care ORDA va iesi, teama ne este, cu o imagine ultrasifonata – ceea ce nu va servi interesele intelectualitatii!

A nu se uita ca institutia numita COPYRO reprezinta interesele a peste 2000 de intelectuali de varf ai acestei tari, care au, dupa cum se stie, nume, prestigiu si o forta mediatica greu de neglijat. Este aceasta in formatie. Nimic mai mult. Dar, atentie, nici mai putin! Oare COPYRO este vanata in ultima vreme de ORDA numai sau la mijloc este si USR, „ucisa in efigie” de N. Manolescu, prin pierderea Casei Monteoru, USR cea aflata intr-o jena financiara, cu o conducere – la comitetul director ne referim – grav afectata in urma scandalurilor din ultimele cateva luni. Comitetul director al USR se afla, este limpede, intr-un impas nu numai imagistic…

Andrei Potlog
Director General
Asociatia EuroPress

http://blog.ideeaeuropeana.ro/?p=1009

1 comentariu »

  1. […] EuroPress – fiind lung, vă las să-l citiți pe același blog al revistei Contemporanul: http://blog.ideeaeuropeana.ro/orda-impotriva-a-2000-de-intelectuali-de-marca-ai-romaniei-1009.html. V-am mai spus, mie-mi scapă esențialul, nu cunosc dedesubturile acestei „afaceri CopyRo” și […]

    comment-bottom

RSS feed pentru comentariile la acest articol. TrackBack URL

Leave a comment